0 Läs mer >>
(null)
jag har tänkt lite fram och tillbaka, och ja har tagit ett beslut. Ja kommer uppdatera bloggen när ja har tid och ork. Och ja kommer förmodligen inte dela med mig lika mycket av våran ivf resa som tidigare, folk som vill veta och som verkligen bryr sig hör av sig. Ja har kommit fram till att ibland är det bättte att vara tyst än att skriva sina känslor. Kan bli så fel. Nu har det inte blivit det, men ja, ni förstår. 

Undrar ni någonsin något om våran resa, tveka inte att fråga, ja kommer svara. 🙏🏼 

Ta hand om varandra, 
Själv ska ja fortsätta vila & hoppas på att vattnet i min kropp snart försvinner 🙏🏼🤯🤷🏼‍♀️.. 

Ett nytt beslut

1 Läs mer >>
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Första bilden är på min extremt uppsvällda mage, pga att jag är fylld med vatten. Har fått fragmin ordinerat och vila vila vila, ja får inte göra någonting! Ja måste väga mig varje dag, ta nya blodprover var tredje dag, och ja, ni gör. Det flyter på som vanligt här 😂😅... 
Ja får inte ta promenader, jag får inte lyfta någonting, jag får inte sköta om mina djur, läkaren sa exakt såhär- du får klappa dina hästar, det är det ENDA du får göra! 😳🥴😑.. 
Dom sista bilderna är på min älskade Hulda som skadade sig i söndags. Min lilla lilla älskling! Men.... peppar peppar så går omläggningarna bra, trots min handikappade vardag, hennes & min otur! Ja har världens bästa familj och vänner som ställer upp till 100 nu när jag inte får göra något. Emma är jourhavande veterinär här och hjälper till med omläggningarna och samtidigt lär hon upp Robin. Mamma, Jessica och Robin är ju mina assistenter. Tack tack tack! Jag älskar er. 

Nu håller vi alla tummar att vätskan försvinner & att embryot fäster! Det får vi veta nästa vecka 🙏🏼.. 

Blir jag ens förvånad...

0 Läs mer >>
(null)
Sådär gjorde dom i onsdags på mig, dom återförde ett befruktat ägg in i min livmoder, 
Så nu ligger jag hemma & ruvar, så får vi se hur allt går. Ja försöker hålla en neutral inställning och inte drömma mig iväg i tankarna, men det är fan svårt alltså! 
Man vill ju så gärna att det ska fästa och att det ska bli en bäbis! 🙏🏼 

Vi får hålla alla tummar vi har för att det ska gå vägen nu! 🙏🏼 

Dock har vi minst två ägg i frys som vi kan sätta in om detta ägget ej stannar.. 


I onsdags hände det

0 Läs mer >>

Vad är nästa steg för er nu?  

Nästa steg är att vi ska till Örebro för införandet av embryot. Och det kommer ske på onsdag denna vecka. 


Hur mår du? 

Ja mår helt okej, ja är nervös inför onsdag såklart, men man är ju fortfarande både rädd & förväntansfull på samma gång. 


Hur går det med allt? 

Det går bra, ja ska förhoppningsvis snart få börja jobba igen & det känns fantastiskt 🙏🏼


Hur fick du veta att det var dig det var fel på? 

Det tog ungefär 2-3år innan dom kom fram till att det var mig det var fel på mig. I början hittade dom inga fel på någon av oss, utan dom sa att vi kanske inte passade tillsammans. Den kommentaren knäckte oss. Sedan efter någon månad fick vi en kvinnlig läkare och hon fann felet direkt. Ja hade alldeles för många ägg, det såg ut som ett pärlhalsband sa hon. Diagnosen blev pcos, när vi fick veta att det var något som var fel, något som det gick att ta på liksom så lättade en stor sten från mitt bröst.. Det positiva med att ha pcos är att när man gör en ivf så är det bra att ha många ägg. 



Hur kändes det att veta att du ej kunde bli gravid på egen hand? 

Självklart kändes det jobbigt, men det jobbigaste var att höra att vi inte passade ihop. Sedan när vi fick veta att det var mig det var fel på kändes allt genast  mycket lättare.. I början trodde jag han skulle lämna mig, för att det var mig det var fel på, men det gjorde han ju självklart inte. Det var bara min hjärna som övertänkte och jag kände självklart en skam som ja egentligen inte borde ha känt! Det är så vanligt att man ej kan få barn på egen hand, men det är inget man vet för folk talar inte om det för dom känner som ja gjorde, en skam liksom. 


Hur har erat förhållande tagit den här utredningen & påfrestningen? 

Självklart tär det på ett förhållande när båda två önskar sig ett barn. Men jag tycker vi har klarat det bra, han har hela tiden varit den som varit starkast, han är den som lyft upp mig varje gång ja fallit och velat ge upp. Så jag hade nog aldrig klarat det här utan hans otroliga stöd.. 



(null)

Frågor & svar

1 Läs mer >>

I torsdags åkte jag och R iväg till Örebro, vi tog in på ett super mysigt hotell ca 300meter från universitetssjukhuset. 

På fredagen den 14 februari hade vi en tid för nytt äggplock. Bästa alla-hjärtansdag presenten någonsin, dock väldigt smärtsamt. 

Vi fick komma in och plocka äggen vid ca 9:15. 

När klockan va 10 kom en barnmorska och talade om att dom fick ut 9 ägg som dom skulle befrukta & dom skulle kontakta oss på lördagen för att berätta hur det gått med befruktningen... 


Vi åker hem runt lunch och som förra gången åker man hem med både skräck och höga förväntningar på vad svaren blir. 


Lördagen kom och vi drog iväg på rally tillsammans med några vänner, ja hade mobilen med mig och volymen va på högsta nivån! När ja kollade på mobilen vid 10:30 hade jag ett missat samtal från dolt nr, alltså den känslan.... faaaaan neeeej!! 

Men... När klockan är exakt 11:00 ringer det på dolt nr igen och det kändes som om hela rallyskogen tystnade... ja hörde min egna puls i öronen när jag svarade och jag hörde att det var en sköterska från Örebro... 


5 av 9 ägg ÄR BEFRUKTADE!!!! 😭❤️🙏🏼 

TACK livet!! 

Och vi ska tillbaka på onsdag för att sätta tillbaka ett befruktat ägg! 

Kan någon snälla nypa mig och säga att jag inte drömmer !! 


Kan ni fatta?! Jag kan inte förstå det än... 

förra gången hade alla 13ägg gått sönder och det fanns inget att göra. Den här gången hade alltså 5 av 9 (mer än hälften) blivit befruktade och godkända 😭🙏🏼!! Lyckan som infann och infinner sig än är obeskrivlig! 

Alltså fan, äntligen lite medvind!! 


Jag har fått endel frågor, vilket jag bad om & jag är så tacksam för alla som ställt frågor! 

Jag kommer svara på alla era frågor i nästa inlägg 🙏🏼.. tack till er alla som vill veta och som engagerar sig i det här ❤️

(null)



(null)


(null)


Andra besöket i Örebr...

0 Läs mer >>
Jag har bestämt mig för att den här bloggen kommer att handla i största del om min känslomässiga resa genom ivf och förhoppningsvis fram till ett litet barn! 
Jag gör inte det här ensam utan tillsammans med min sambo sedan 6år tillbaka, men jag kan endast skriva om mina känslor & tankar vilket jag hoppas ni förstår. Ja är ju ingen tankeläsare 😉.. 

Ja kommer försöka att uppdatera iaf någon liten rad eller bild varje dag. 

Ikväll kommer det en uppdatering om hur allt gått sedan fiaskot i Örebro förra gången... 
hoppas ni kommer gilla vad jag kommer dela med mig av. 

(null)

Förlåt, jag ska bli b...